Dal Ceze Le Miracle Gard Cevennen

Ideale uitvalsbasis om te wandelen

in de Cevennen in Zuid-Frankrijk

Op zoek naar een goede uitvalsbasis om ta gaan wandelen in de Cevennen? Gevonden !

Le Miracle ligt namelijk op het snijpunt van drie wandelgebieden met een heel verschillend karakter en landschap. Daarom is dit een prima startpunt voor prachtige wandelingen door het gevarieerde Zuid-Franse landschap. Wij kennen de mooiste wandelroutes en adviseren u graag.

Agropastoraal landschap Cevennen Le Miracle gîtes
Bergerie Lozere Gîtes Le Miracle
Wandelen Plaine du tarn Gîtes Le Miracle Cevennen
Wandeleen naar de bron van de Tran Le Miracle Cevennen vakantiehuis

Wandelen in de Cevennen, de Lozère, de Ardèche en de Gard

Wandelaars vinden in de Lozère hoogvlaktes en uitgestrekte dalen met o.a. de Gorges du Tarn en de bergen Mont Lozère en Mont Aigoual. Hier kan de liefhebber schitterende wandelingen maken. In de vele riviertjes van de Cevennen zijn met een beetje geluk bevers te zien en het heldere water nodigt uit voor een lekkere duik onderweg.
Omdat de Ardèche hier “om de hoek” ligt is een wandeling door dit mooie gebied een goede optie. De Ardèche is groen, weids en wat meer bergachtig, met o.a. de Gorges d’Ardèche en de Gorges du Chassezac.
In de gard vindt de wandelaar vooral kalksteen en een glooiend en heuvelachtig landschap met steeneiken, olijfbomen en garrigue. De sfeer doet wat meer denken aan de Provence (wordt ook wel Provence Occitane genoemd). Heerlijk gebied om te wandelen, bijvoorbeeld door de Concluses de Lussan.

Wandelroutes door de Cevennen in Frankrijk

Hoewel de tijd in de Cevennen 30 jaar lijkt te hebben stilgestaan, is er hier in Zuid-Frankrijk een goed onderhouden wandelnetwerk. Het Nationaal Park Cevennen is bij wandelaars dan ook zeer geliefd. U loopt hier over eeuwenoude historische wandelpaden. Ook vanaf de voordeur van Le Miracle kunt u eindeloze wandeltochten maken door de uitgestrekte natuur van Zuid-Frankrijk.

In de voetsporen van Stevenson; wandelen met een ezel

De Cevennen zijn als wandelgebied bekend geworden vanwege de Chemin de Stevenson, genoemd naar de schrijver Robert Louis Stevenson die te voet met een ezel de Cevennen doorkruiste. Wandelen met een ezel is dankzij Stevenson populair geworden in de Cevennen.

Alles is aanwezig om uw wandeltochten in Zuid-Frankrijk te plannen

Er is bij Le Miracle een map aanwezig met meer dan 120 beschreven wandelroutes. Ook zijn er stafkaarten en op de Carto Guide Haute Vallée de la Cèze staan meer dan 240 km aan wandelpaden door dit deel van Frankrijk aangegeven. Hiermee kunt u uw eigen tochten samenstellen volgens een knooppunten systeem.
Om wandelen door de prachtige omgeving nóg makkelijker te maken hebben we een aantal tochten getrackt (als GPX-bestand). Ze zijn met een app op de smartphone gemakkelijk te volgen en verdwalen is uitgesloten. Alle gasten ontvangen ruim voor aankomst de digitale infogids van Le Miracle met daarin alle tracks.

 

Twee van onze favorieten

  1. Bois de Païolive: een bijzonder gebied met grillige kalkstenen en rotsformaties. Het Circuit de la Vierge (3 km) is bijvoorbeeld heel geschikt om te wandelen met kleine kinderen, ontdek rotsen in de vorm van een kameel, olifant of schildpad en ga op zoek naar de Vierge die ergens hoog in de rotsen verscholen staat.
  2. Chapelle de Lacham (16 km): start hier vanaf de voordeur, een pittige wandeling met flinke stijgingen waarbij een wandelstok aan te raden is. Op de terugweg schitterend uitzicht over het weidse landschap met de Mont Lozère, Mont Ventoux, Mont Bouquet, de Ardèche en de toppen van de pré-Alpes.
Digitale Infogids Le Miracle Cevennen

DIGI Infogids

De Digitale Informatiegids kan met een druk op de knop als een app op uw smartphone of tablet worden gezet. Met handige zoekfunctie !

3093 Route des Brousses

30410 Molières-sur-Cèze

info@le-miracle.eu

 

Voor iedere reservering bij Le Miracle doneren we 10 euro aan het Liliane Fonds.

Waarom ? Lees hier meer.

Logo Liliane Fonds