Selecteer een pagina
Mandje bloemen voorjaar Cevennen

5 redenen om het voorjaar te vieren bij Le Miracle

Hoewel het nu nog winter is voelt het soms als als voorjaar en kan de jas meestal thuisblijven. Maar de kale bomen verraden dat het écht nog wel even duurt voordat het voorjaar doorbreekt. We zien ernaar uit.

Er zijn veel redenen om uit te zien naar het voorjaar:

1.      Bloemen, bloemen, bloemen !

Bloemenoogst

De flora in de Cevennen is indrukwekkend. De grote verscheidenheid aan verschillende soorten bloemen hier is vermaard. Vanaf de laag gelegen delen tot de hoogste punten op 1700 meter hoogte bloeien tal van wilde bloemen. Vooral het voorjaar is bijzonder, omdat dat vele mossen, wildemanskruid, zonneroosjes, lelies en orchideeën dan bloeien. Niet zelden loop je al wandelend door een zee van bloemen.

2.      Lekker actief zijn in de prachtige natuur van de Cevennen

Fietsen in de Cevennen - Vakantiehuis Le Miracle

De Cevennen is een prachtig natuurgebied met meer dan 2400 uren zon per jaar en maakt deel uit van één van de meest zonnige regio’s van Zuid-Frankrijk: de Languedoc-Rousillon. In het voorjaar (zo vanaf april) is het overdag vaak al lekker warm, ideaal voor het maken van tochten te voet of per fiets. Iets waarvoor het in de zomer vaak echt te warm is.

We hebben een schat aan informatie voor de wandelaar, fietser en ATB-er. En er zijn zelfs wandelingen die je juist in het voorjaar zou moeten maken omdat bepaalde rivieren in de zomer droogvallen, ik noem bijvoorbeeld de wandeling langs de rivier de Granzon. Kijk hier voor een impressie.

3.      Comfortabel appartement

Le Miracle, de woonkamer

Overdag is het vaak aangenaam van temperatuur en lekker zonnig maar de avonden en vroege ochtenden kunnen nog fris zijn. Geen punt, want onze appartementen zijn comfortabel electrisch verwarmd en hebben daarnaast ook nog eens een houtkachel voor de liefhebber. Gezeten op de bank, boekje en wat lekkers in het glas is zo’n avond binnen goed door te komen. Of alvast rondneuzen in de digitale infogids om een leuk uitstapje voor de volgende dag uit te zoeken. Morgen immers weer een nieuwe zonnige dag !

4.      Rust

Mensen die hun vakanties graag omgeven zien door drukte, reuring en vertier kijken best even verder. Hier in de Cevennen is het namelijk nog lekker rustig. De drukte van de meer bekende toeristische streken gaat hier nog goeddeels aan ons voorbij. Maar we kunnen het vertier wel opzoeken als we dat willen, want het is onder handbereik. Heeft u bijvoorbeeld zin om in de Gorges de l’Ardèche te bezoeken ? Het kán, want is maar zo’n half uurtje rijden. In het hoogseizoen treft u daar touringcars en drommen mensen in de rij voor de kanoverhuur. Maar in het voorjaar is het in de Ardèche en op andere toeritische locaties nog tamelijk rustig en kunt u daarvan in alle kalmte genieten.

Klik hier voor een slideshow van de Gorges de l’Ardèche in het zeer vroege voorjaar, adembenemend.

Daarom wonen wij hier ook zo graag ?.

5.      Voordelig

Ik vertel u geen nieuws als ik zeg dat het hoogseizoen het duurste seizoen is, iets met de marktwerking van vraag en aanbod. Voor gezinnen die aan schoolvakanties gebonden zijn valt er doorgaans weinig te kiezen. Maar als u wel kunt kiezen…..kies dan het voorjaar. Want dan zijn de prijzen van accommodaties een stuk aantrekkelijker. Zo ook bij Le Miracle, want in het voorjaar kunt u ook vanaf 2 nachten reserveren en geldt voor het 6 persoons appartement een aantrekkelijk Economy tarief voor 2 tot 4 personen.

01/02/2022

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.