Selecteer een pagina
Kipjes scharrelen rond

Verwarrende tijden

Het zijn verwarrende tijden.

Als ik uit het raam kijk zie ik onze kipjes rustig rondscharrelen. De krekels zijn net aan het opstarten voor weer een dagje zuiders zomergeluid. Het is prachtig weer en de zwembad ligt te schitteren in de zon. Een gast trekt de eerste baantjes in de ochtendzon. Ongetwijfeld zullen er vanmiddag meer mensen in het verkoelende water dobberen. Er zal weer gespeeld en gespetterd worden, en de hangmatten in de grote lindeboom worden weer de favoriete hang out. Het lijkt alsof er niets aan de hand is.

Business as usual ?

Ik weet wel beter. Want terwijl de vakantie zich ogenschijnlijk ontrolt als altijd wijzen de mondkapjes in het straatbeeld op iets anders.
Het was spannend tot op het laatst: gaan de grenzen open of niet ? Bij ons en onder collega-verhuurders liep de spanning hoog op. Gaan we dit jaar nog de kaas op het brood verdienen of niet. Zeker voor ondernemers die juist dit jaar zouden starten was het zwaar.

Maar toen kwam daar het verlossende woord van Macron: op 15 juni om 00:00 uur zouden de grenzen van Frankrijk open gaan voor reizigers binnen de EU.

Dat lieten onze eerste gasten zich geen twee keer zeggen; om klokslag 00:00 uur stonden zij paraat voor de noord-Franse grens om daar ongehinderd de weg naar Le Miracle te vervolgen. Van de Franse staatssecretaris voor Toerisme Lemoyne geen spoor.

Deze had aangekondigd de eerste toeristen persoonlijk welkom te zullen heten. Enfin, hij kan ook niet overal tegelijk zijn. Of lag nog lekker in zijn bedje, dat kan natuurlijk ook.

Iedereen haalde weer opgelucht adem. De pandemie was vooralsnog tot bedaren gebracht. De deuren mochten open !

Frankrijk herleeft weer. De restaurants en terrassen zijn open, de markten en toeristische trekpleisters verwelkomen u weer. Alles met de nodige maatregelen natuurlijk.
Ondertussen blijft de wereld onverminderd in oorlog met een virus waar we nog lang niet alles van begrijpen. Met gepaste afstand (in Frankrijk gek genoeg een halve meter minder dan in NL), mondkapje en handgel doen we een gooi naar de overwinning. In veel Europese landen lijkt dit succesvol; ook in Frankrijk is de angel er voorlopig uit.
In andere delen van de wereld verlopen de zaken soms wat minder vrolijk. Pech ? Domme leiders? Ik weet het niet en stap ook liever niet in de voetsporen van de “beste stuurlui die aan wal staan”.

Ik ben blij dat we in de gelukkige omstandigheden verkeren dat we onze gasten weer in betrekkelijk ontspannen omstandigheden mogen verwelkomen. En dat we onze gasten weer een vakantie kunnen bieden waar ze vaak al lang naar hebben uitgekeken.

En voor hen waar Corona en de lockdown dit voorjaar roet in het eten gooiden: tot volgend jaar ! Ook dan zal het prachtig weer zijn en het zwembad liggen te schitteren in de zon.

© Lydia Schmidt, Le Miracle – Vakantiehuizen in Zuid-Frankrijk – Cevennen
Wil je (delen uit) mijn blog gebruiken voor eigen doeleinden ? Dat zie ik als een compliment, maar graag in overleg én met bronvermelding.

02/07/2020

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.