Selecteer een pagina
Aankomst Le Miracle Cevennen

Verhuurdersleed

Een fijne start van uw vakantie, voor u en voor ons

We begrijpen het wel. U heeft er weer een drukke periode opzitten en de spreekwoordelijke laatste loodjes wogen het zwaarst. Op het werk moest alles op het laatst nog vlugvlugvlug afgerond worden. De kinderen hadden ál hun opblaasspullen en speelgoed klaargelegd en de kofferbak was bomvol. Toen nog even flink doorgereden op de snelweg (1100 km over bloedhete en drukke wegen naar het zuiden terwijl de kinderen achterin al minstens 73 keer hebben gevraagd of het nog ver is). Zo’n reis is meestal niet het hoogtepunt van de vakantie. Zo snel mogelijk achter de rug dus.
Dat begrijpen we best. En dat u dan lekker vroeg wil vertrekken begrijpen we óók.

Maar de deuren gaan hier pas voor u open vanaf 16 uur…..oeps. Dat kan dan even tegenvallen.
Waarom ? Ik geef u graag even een kijkje in “onze keuken”.

Op de dag van uw aankomst zijn de gasten vóór u die ochtend vertrokken.

Nadat we ze vrolijk uitgezwaaid hebben verschijnt er een grimmige trek op ons gezicht, er moet namelijk hard gewerkt worden en we gaan een battle met de klok aan. Iedere keer weer een uitdaging.
Alles moet namelijk fris en schoon zijn voor uw aankomst. Niet een beetje schoon, maar SCHOON. En in goed schoonmaken gaat verbazend veel tijd zitten. We zouden het natuurlijk met de Franse slag kunnen doen, maar dat is niet ons ding en we bewijzen er onze gasten ook geen dienst mee.
En dus ploegen we voort met stofzuiger, emmer en sop. Poetslap en schrobber. Ramenwisser en stoomreiniger. Terwijl de zomerzon de temperatuur opdrijft en de zweetdruppels ons op het voorhoofd staan. Even snel een boterham en een kop koffie naar binnen slaan en hup weer verder.

En dan……horen we een auto het terrein oprijden. Oei. Het is nog bij lange na geen vier uur en ik sta met bezweet hoofd en soplap in de handen, terwijl manlief drukdrukdruk is met het opdekken van de bedden. We horen autodeuren dichtslaan; de zojuist gearriveerde gasten stappen monter (of doodvermoeid) uit. Eindelijk vakantie. De kinderen stuiteren de auto uit en zien reikhalzend uit naar het zwembad. Dat begrijpen we best.

Uiteraard heten we onze gasten dan welkom. Maar doen dat eigenlijk liever niet helemaal verknoedeld en bezweet en met de dweil nog in de handen.

We hebben bovendien geen receptie waar u even kunt zitten met een drankje, en geen toilet voor de hoge nood. De koelkast is nog niet schoongemaakt dus u kunt uw boodschappen niet koel opbergen. Het zwembad ligt uitnodigend te glinsteren in de zon, maar u kunt zich nergens omkleden voor een eerste verfrissende duik. Hier wordt niemand blij van.

Gun ons dus alstublieft de tijd om uw verblijf goed in orde te maken, en om ons voor uw aankomst even op te frissen.

Bent u tóch wat vroeger ? Zoek dan even een terras op of doe alvast uw boodschappen (bijv. in Saint-Ambroix). Wij zorgen er dan voor dat uw appartement om 16 u tiptop in orde is, zodat uw vakantie helemaal relaxed (ook voor ons) kan beginnen.

05/04/2019

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.