Selecteer een pagina

Over ons

Lydia en Guus van Le Miracle in de Cevennen

Een nieuw hoofdstuk na de zomer 2022

Na 7 jaren heen-en-weer-hoppen tussen onze verhuurappartementen voelden we dat het tijd werd voor een vaste eigen woonplek en we namen het kloeke besluit om te stoppen met Le Miracle en deze eigen woonplek te gaan zoeken. Dat is gelukt.

Als we ons verhuurseizoen na deze zomer afronden en we onze laatste gasten uitzwaaien komt er een einde aan ons Le Miracle en maken we ruimte voor de nieuwe eigenaren. 

Wij hebben ons nieuwe nest gevonden in Saint André de Cruzières in de Ardèche Méridional (zuidelijke Ardèche), hier zo’n 15 km vandaan.

juni 2022

 

Wat eraan vooraf ging:

Het verhaal van Le Miracle, ga er even voor zitten……

“Hoe komen jullie hier nou zo terecht ?” Misschien wel één van de meest gestelde vragen sinds we hier wonen. Het antwoord kan simpel en een beetje cliché zijn, of het complete verhaal vertellen.

Eerst maar het cliché dan.

We waren al jaren gecharmeerd van Zuid-Frankrijk: heerlijk klimaat, mooi landschap, fijn land, lekker eten. Tijdens onze vakanties in dit wonderschone land mijmerden we vaak over ons eigen Franse stekje onder de zon.

Als we zouden figureren in een aflevering van Ik Vertrek zou nu de band met accordeonmuziek gestart kunnen worden. De voice-over memoreert het onvermijdelijke La Douce France, en beelden van een pittoresk dorpspleintje met voorbij pruttelende 2CV maken het plaatje af. Tot zover de clichés.

Lydia en Guus van Le Miracle in de Cevennen

Maar het hele verhaal is complexer, dat vermoedde u al

Natuurlijk waren we gecharmeerd van het zonnige Frankrijk en droomden we vaak over zo’n leuk huisje in het zuiden. Maar om het ook echt te gaan doen ? Daar bleek meer voor nodig.

Ooit droomden we namelijk nog met zijn drieën van zo’n leuk Frans vakantiehuisje; onze zoon Djim droomde mee. De praktijk was nog best lastig, want Djim was rolstoelafhankelijk, en daar zijn die oude Franse huizen niet echt op gebouwd.

Op een zonnige dag in mei 2013 bezochten we met Djim een oude boerderij in de Cevennen. “Ga daar maar eens kijken”, werd ons gezegd. “Misschien is dat wel wat je zoekt”. We kwamen terecht in een bouwval. Maar we durfden het aan, en ook Djim was helemaal enthousiast. De bouwval werd omgetoverd tot ons droom vakantiehuis, bovendien rolstoelgeschikt. Djim genoot van het prachtige huis dat in 2014 klaar was. Het heeft helaas veel te kort geduurd; hij overleed in 2015.

Onze prachtige zoon Djim

Nodeloos te zeggen dat dit ons leven op zijn kop zette. Soms zijn er aardverschuivingen nodig om naar de overkant te durven springen. We moesten verder, en dan is een zo’n mooie zonnige plek in de natuur een beetje als zalf voor de ziel. We zijn in 2016 naar hier “gesprongen” om hier te gaan leven.

We vernoemden deze mooie plek naar het wonder waar we samen met Djim op hoopten, naar een chanson van Guy Béart “Le Miracle Vient de Partout”.

In liefdevolle herinnering aan onze prachtige zoon Djim, die hier zó graag was.

Lydia & Guus 

Le Miracle en het Liliane Fonds

Een klein mirakel voor 10 euro

Djim werd geboren met een ernstige progressieve aandoening. Hierdoor werd lopen steeds moeilijker en werd hij rond zijn 10e jaar rolstoelafhankelijk. Zijn levensverwachting was beperkt.
Maar Djim leidde een zo normaal mogelijk leven. Hij ging naar school (Mytylschool) en kreeg daar ook fysiotherapie, ergotherapie en logopedie. De medische zorg voor hem was optimaal. Hij had een mooie rolstoel, ging met een aangepaste fiets naar school en maakte gebruik van een Segway om zich buiten te verplaatsen. Djim had dus – ondanks de grote beperkingen waarmee hij moest leven – een mooie en fijne jeugd en alle kansen zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Hij was een blij en opgewekt kind.

Tijdens onze mooie reizen met hem zagen we met pijn in het hart dat een kind met een beperking er in andere delen in de wereld heel wat minder goed voorstaat. Door onwetendheid, gebrek aan middelen of door schaamte leiden deze kinderen soms een eenzaam en geïsoleerd bestaan waarin begeleiding, medische zorg en onderwijs ontbreken.
Djim zag dat ook en trok zich dat aan. Samen met hem werden we donateur van het Liliane Fonds. Djim vroeg voor zijn verjaardag geen cadeau’s meer maar vroeg om een donatie voor het Liliane Fonds. Hij was een groots kind.

Hoe kunnen we Djim beter eren dan door zijn warme hart voor andere kinderen met handicaps verder te dragen.

Daarom dragen we van iedere reservering € 10 af aan het Liliane Fonds.

Voor dat bedrag kan ergens in de wereld een kind met een handicap naar school en zo dragen we op bescheiden wijze bij aan het openen van de wereld.

Logo Liliane Fonds

Wat onze gasten zeggen

De kleinschaligheid, met enerzijds een beetje reuring en anderzijds genoeg privacy, sprak ons erg aan.

Jullie enthousiasme en liefde voor deze plek werkt aanstekelijk!

Jullie hebben gastvrijheid hoog in het vaandel staan, een fijne plek om tot rust te komen.

Jullie verzorging en tips hebben onze vakantie compleet gemaakt.

Les Brousses

30410 Molières-sur-Cèze

info@le-miracle.eu

 

Voor iedere reservering bij Le Miracle doneren we 10 euro aan het Liliane Fonds.

Waarom ? Lees hier meer.

Logo Liliane Fonds