Motorrijden Zuid-Frankrijk Cevennen gîtes Le Miracle

Motorvakantie in de Cevennen, voor elke motorrijder wat wil(d)s

De omgeving van Le Miracle biedt alles voor een supermooie motorvakantie de Cevennen!
Motorrijden is populair in Frankrijk. Dat is wel te begrijpen, hier heeft een motorrijder nog volop de ruimte voor vele kilometers toerplezier. In Frankrijk houden automobilisten bovendien meer rekening met motorrijders; hier is men meer gewend aan het delen van de weg met motards.

De Cevennen vormen een ideaal gebied in Zuid-Frankrijk voor motorrijders die graag een bochtje rijden en zich in bergachtig parcours thuis voelen. Een schitterende regio met alle ingrediënten voor een geweldige motorvakantie: de Zuid-Franse zon, goed asfalt en een overweldigende natuur die na elke bocht weer anders is.

Frankrijk is kortom een erg aangenaam land voor een vakantie op de motor.

Bochtenwerk op de motor Cevennen GI6tes Le Miracle
Corniche Cevennen motorrijden Zuid-Frankrijk
Col du Pré de la Dame motor Cevennen
Motorrrijden Ardeche gîtes Le Miracle

Motorrijden door de Cevennen in Zuid-Frankrijk

Het voor- en naseizoen zijn de ideale seizoenen voor een motorvakantie in de Cevennen, deze te verkennen en mooie tochten te maken. In de zomer is het drukker én kan het erg warm zijn, zeker met motorpak en helm.

Motorroutes door de Cevennen zijn heel gevarieerd en een uitdaging voor de rijliefhebber. Rijd hoe dan ook de Corniche des Cévennes, een werkelijk schitterende rit met 1000 bochten en bijna evenzovele prachtige vergezichten. De Gorges de la Jonte en de Gorges du Tarn bieden eindeloos veel rij- en kijkplezier. En op de motor naar hoogste toppen van de Cévennen, de Mont Lozère en de Mont Aigoual, komt uw bochtentechniek uitgebreid aan de orde.

 

Motorrijden in de bergen

De hoogste bergen in de Cevennen zijn Mont Lozère en Mont Aigoual (1702 m en 1567 m), die deel uitmaken van het Centraal Massief.
Rijd bijvoorbeeld Mont Lozère op en keer terug via de Col de la Croix des Vents. U wordt onderweg beloond met prachtige uitzichten, bij helder weer zelfs tot aan de Middellandse Zee. U kunt hier het bochtenwerk op de motor weer volop oefenen.

 

Mont Aigoual op met de motor

De Cevennen kennen hun eigen Mont-Ventoux; de Mont-Aigoual.
Rijd Mont Aigoual op via de mythische etappes Col du Pas, Les Plantiers, Col de l’Asclier, Col de la Tribale en Valleraugues. Maak een mooi omweggetje via het Cirque de Navacelles met een aantal listige haarspelbochten.

Thuisgekomen bij Le Miracle zult u vol van mooie indrukken de motor weer op de standaard zetten.

Alles is hier aanwezig om uw motorvakantie in Frankrijk tot een succes te maken

Er is bij Le Miracle een map aanwezig met suggesties voor een aantal fraaie motorroutes. Ook zijn er kaarten waarmee u uw eigen motortochten door dit deel van Frankrijk kunt plannen. In de digitale infogids die u vooraf ontvangt staan mooie dagtrips, waar ook de motorrijder gelukkig van wordt.

Om het plannen van tochten nóg makkelijker te maken hebben we een aantal routes getrackt (als GPX-bestand). Hoewel in eerste instantie bedoeld voor de sportieve fietser zijn een aantal tochten ook zeer geschikt voor de motor. Ze zijn met een app op de smartphone gemakkelijk te volgen en verdwalen is uitgesloten.

En last but not least, wij zijn zelf enthousiaste motorrijders en adviseren u graag !

Digitale Infogids Le Miracle Cevennen

DIGI Infogids

In onze Digitale Informatiegids staan een aantal tochten in gpx-formaat om te downloaden op uw smartphone. Deze Informatiegids kan met een druk op de knop als een app op uw smartphone of tablet worden gezet. Met handige zoekfunctie !

Les Brousses

30410 Molières-sur-Cèze

info@le-miracle.eu

 

Voor iedere reservering bij Le Miracle doneren we 10 euro aan het Liliane Fonds.

Waarom ? Lees hier meer.

Logo Liliane Fonds