Selecteer een pagina

In Coronatijd veilig op vakantie naar Frankrijk?

Veel mensen zijn na een jaar van beperkingen en thuis zitten enorm toe aan vakantie en een snuif frisse lucht. Maar er zijn ook veel twijfels en onzekerheden over wanneer en waarheen je zou kunnen en mogen reizen. Kun je nu in Coronatijd wel veilig op vakantie naar Frankrijk?

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft voor Frankrijk (en de rest van de wereld) immers nog steeds code oranje en dus een negatief reisadvies, hoewel de Coronacijfers in Frankrijk inmiddels een stuk beter zijn dan in Nederland.

Boekt u een reis naar het buitenland? Bereid u dan goed voor op de vakantie met de volgende tips. Lees ook over de reis- en vakantie-ervaringen van Nederlanders die in het buitenland verbleven tijdens Corona het afgelopen jaar.

Twijfel om in Coronatijd op vakantie te gaan

Velen hebben afgelopen jaar getwijfeld naar het buitenland te gaan en ieder om zijn eigen redenen. Zo was er twijfel om te gaan omdat het door thuisblijvers werd afgeraden. Of vonden mensen het lastig om te gaan met de onzekerheid of het allemaal wel door zou gaan wanneer er de situatie toch weer zou verslechteren.

Maar de meeste mensen keken uit naar hun vakantie en lieten zich niet op voorhand door Corona tegenhouden. Het was weliswaar even wennen dat je in Frankrijk met een mondkapje de supermarkt in moest, maar daarentegen kon iedereen wel uit gaan eten en genieten van de zon de prachtige natuur. Veel mensen hielden zich zonder problemen aan de geldende regels.

“Corona is overal, ook in Nederland. Dus waarom zou ik niet op vakantie gaan?”

Ook over de mogelijkheid dat de grenzen gesloten worden, maakten de meesten zich weinig zorgen. “We zijn met de auto, mocht de grens sluiten heb ik tijd genoeg om naar huis te gaan.”

Veel mensen willen er graag tussenuit, en snakken naar ruimte, rust & natuur

Op vakantie naar de zon ondanks Corona

We zijn te rade gegaan bij een aantal vakantiegangers over hoe zij het afgelopen jaar de zomervakantie hebben ervaren.

Het reisadvies voor Frankrijk werd vorig jaar rond half juni versoepeld van code oranje naar code geel. Een aantal gasten stond te trappelen van ongeduld om na weken van twijfel en onzekerheid dan toch van hun vakantie hier te komen genieten.

“Voor ons en de gasten was best een beetje spannend. Maar na de ontvangst voelden de gasten zich al snel thuis. De dagen erna hebben de meesten mooie uitstapjes in de omgeving gemaakt afgewisseld met relaxen in de tuin en aan het zwembad. Het vakantiegevoel was er dan ook snel. Het was wel even wennen voor Nederlanders om met het mondkapje een supermarkt in te gaan (in NL hoefde dat toen nog niet). Verder waren alle restaurants open en met de zomerse temperaturen was het goed vertoeven op het terras.”

Hoe kun je in 2021 veilig een vakantie boeken tijdens de coronacrisis ?

Dat u twijfelt over een vakantie in het buitenland is niet zo vreemd. Voor Frankrijk geldt nu nog een code oranje, hoewel de R-waarde hier nu een stuk lager ligt dan in NL (7-5-2021: R-waarde 0,76) en ook alle andere Coronacijfers in Frankrijk langzaamaan de goede kant op wijzen.

Bereid u daarom goed voor op de vakantie in Coronatijd met de volgende tips.

5 Tips voor een veilige vakantie

Tip 1: Vermijd drukte (en dat is hier niet moeilijk)

De regio Cevennen & Lozère is nog niet zo toeristisch en heeft genoeg bezienswaardigheden zoals leuke dorpen, bergen en eindeloze natuur. Dé kans om nu eens de minder ontdekte authentieke prachtplekken te gaan zien. In de digitale Info Gids die alle gasten vooraf ontvangen staan heel veel tips.

Tip 2: Kies voor een zonnige bestemming

Het lijkt er op dat het Coronavirus, net als het griepvirus, niet zo van warmte houdt.

Tip 3: Controleer vooraf annulerings- of omboekingsvoorwaarden

Controleer deze voorafgaand aan het boeken van een vakantie; zo komt u niet voor verrassingen te staan mocht de reis geannuleerd moeten worden. Bij Le Miracle kan er zonder risico gereserveerd worden omdat er – ingeval er een negatief reisadvies van kracht is – kosteloos omgeboekt of geannuleerd kan worden. Lees hier meer daarover.

Overigens: Noodzakelijke medische zorg wordt uit de basiszorgverzekering vergoedt, ook wanneer u op vakantie bent in een gebied met kleurcode oranje en ook als dit Corona-gerelateerde zorg betreft.

Zorgverzekeraars Nederland: “De basisverzekering die in Nederland is afgesloten is wereldwijd dekkend. Het maakt voor uw verzekeraar niet uit in welk land u gebruikmaakt van de zorg. In het basispakket zitten ook acute zorg en ziekenhuisopnames. Dus als u door het coronavirus acuut opgenomen moet worden, is dat gedekt.”

Tip 4: Kies voor een autovakantie i.p.v. een vliegvakantie

Mocht u onverhoopt naar huis moeten terugkeren dan bent u met de auto meer flexibel. De afstand van Le Miracle naar NL of België kan in een dag afgelegd worden per auto.

Tip 5: Ken de plaatselijke Coronamaatregelen

Er kunnen regionaal of lokaal andere regels gelden in Frankrijk. Wij informeren onze gasten vooraf zo goed mogelijk en er staat hierover ook veel informatie in de digitale Info Gids die alle gasten vooraf ontvangen.

“Hoe blij waren we dat we op 15 juni dan toch naar Le Miracle konden komen ! Eindelijk. We hadden geen enkele twijfel want we wisten dat Guus & Lydia het prima voor elkaar zouden hebben en dat we een veilig vakantie zouden kunnen vieren in de zon. Genoeg ruimte en rust, ook bij het zwembad en er zijn genoeg uitstapjes in de omgeving waar je niet in de mensenmassa’s terecht komt. Heerlijke vakantie gehad, ondanks Corona.”