Selecteer een pagina
Herfst vieren bij Le Miracle

5 redenen om de herfst te vieren bij Le Miracle

De nazomer is onherroepelijk overgegaan in de herfst. Dat is geen straf want de mooie herfstkleuren zijn een genot, zeker als daar een fijn zonnetje bij schijnt en we gewoon lekker buiten kunnen zijn in ons shirtje. Gaat de zon achter de bergen wordt het wel snel fris, maar dan hebben we binnen altijd nog de houtkachel om bij te kruipen. Maar er zijn nog veel meer redenen om de herfst te vieren bij Le Miracle.

1.      Op bezoek bij burlende herten

Het is een magische ervaring om in de herfst Mont Lozère op te rijden, daar de rugzak op te binden en dan de mooie tocht naar het topje van deze berg op te gaan; Pic Cassini waar de bronsttijd van de edelherten in volle gang is. Plan dit zo dat u ergens tussen 17 en 18 uur op de Pic bent; de beste kans om de herten te horen en mogelijk zelfs te zien. De mannelijke exemplaren putten zich uit in stoerdoenerij, hun geburl is een diep rommelend soms blaffend geluid. Galmend over de flanken van de berg is het ronduit imposant. Een enkele keer zult u hun schermutselingen kunnen horen door het gekletter van tegen elkaar stotende geweien.

Kies een zonnige dag, dan kunt u namelijk onderweg ook volop genieten van de mooie uitzichten met een mooie zonsondergang op de koop toe. En al ziet u geen hert of gewei, de tocht is sowieso heel erg mooi en de uitzichten indrukwekkend (ga onderweg zeker even kijken bij de Col de l’Aigle). Wij besloten deze “expeditie” met een lekker voedzame warme maaltijd in de Auberge Mas de la Barque; er zal vast en zeker “aligot” op het bord liggen en dat gaat er goed in na zo’n tocht.

2.      Dagje mediterranée

In de herfst naar het strand ? Jazeker wel ! Het kan in oktober nog verbazend lekker weer zijn en juist dan is een dagje mediterranée heel aangenaam. Toegegeven; de kans dat u zal liggen te puffen in de schroeiende zon is gering, maar lekker luieren in een strandstoel met een warm zonnetje is ook niet verkeerd. En de zee is nu juist lekker op temperatuur, en dikke kans dat u het strand vrijwel voor uzelf alleen hebt. Fijn te combineren met een vorkje prikken op een terrasje in Sète of Le Grau du Roi, een strandwandeling langs het fraaie natuurlijke Plage l’Espiguette en al rijdend door de Camargue langs de weg de flamingo’s zien steltlopen in de zoutmeren. Hier en daar een stier en Camargue paard maakt het sfeerplaatje compleet. Doen !

3.      Lunchen aan de Luech

Er zijn vele mooie riviertjes in de omgeving van Le Miracle. Meestal worden deze vooral opgezocht om in de warme zomers wat af te koelen in het heldere stromende water. Maar ook hier geldt dat het juist in de nazomer en herfst fijne plekken zijn voor een ontspannen middagje in de natuur. Fransen zoeken dit soort plekken alleen maar op als de mussen van het dak vallen, en daarom zult u buiten het seizoen juist kunnen genieten van de rust. Watergeruis en vogelgeluiden zullen u omringen. Neem een picknickkleed mee en een goed gevulde mand met lekkers, een kussen en een boek. Relaxen verzekerd. De echte diehards zullen zeker ook nog genieten in het water of al duikend van de rotsen.

4.      Naar de herfstmarkt: paddenstoelen en kastanjes

Fransen houden wel van een feestje en zien in alles een aanleiding om daar een markt of evenement aan te wijden. En de herfst is natuurlijk de tijd van de vele heerlijke paddenstoelen en gepofte kastanjes. Wij bezochten de herfstmarkt in Anduze en combineerden dit met een geslaagd bezoek aan de brocantemarkt. We proefden enkele beignets de oignon doux (beignets van zoete uien, een specialiteit uit de Cevennen), lieten ons de warme kastanjes goed smaken, kochten een zak vol heerlijke cèpes (eekhoorntjesbrood) en besloten deze geslaagde dag met een lekker herfstbiertje op een zonnig terras. Check !

5.      Uit eten met heerlijke herfstgerechten

Al jaren ons favoriete restaurant: Carabasse en de Ardèche (waar Le Miracle immers vlakbij ligt). Het is een klein etablissement waar de eigenaar/kok de heerlijkste gerechten maakt met uitsluitend lokale seizoensproducten. Het is een genot om te zien hoe hij in zijn eentje en in alle rust de keuken bestiert. Er worden daarbij uitstekende wijnen uit de regio geschonken. In de herfst is de kans groot dat u gerechten met paddenstoelen en kastanjes op uw bord zult aantreffen. Samen met een natuurwijn uit de Ardèche was het daar onlangs weer heerlijk tafelen. Maar ook in andere restaurants in de regio zult u kunnen genieten van al het mooie wat de herfst biedt en zal er ook regelmatig een stukje wild op de kaart staan.

26/10/2021

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *