Fietsvakantie Ardeche le Miracle vakantiehuis

Fietsen in de Cevennen;

de wielerliefhebber vindt hier het ideale startpunt

voor een fietsvakantie in Zuid-Frankrijk

Le Miracle is een prima plek als uitvalsbasis om te gaan fietsen in de Cevennen!
Dit deel van Zuid-Frankrijk is geliefd bij fietsers die graag de zon opzoeken of een tocht willen maken in het vroege voorjaar en de late herfst. Het is één van de mooiste fietsgebieden in Frankrijk en ideaal voor fietsers die natuur, rust en stilte waarderen.
Hoewel geen hooggebergte kunnen de hoogteverschillen flink zijn. De bergen, dalen en schilderachtige dorpjes markeren het afwisselende karakter van de Cevennen. Het wemelt hier van de rustige fietswegen met een goed wegdek; van licht bergopwaarts naar vals plat en pittige cols van ongeveer 1000 meter.

Fietsen Cevennen Le Miracle Gîtes
Fietsvakantie Le Miracle Cevennen
landschap Cevennen Gîtes le Miracle
Fietsen Col Cevennen Vakantiehuis Le Miracle

Fietsen door de Cevennen in Zuid-Frankrijk

De sportieve fietser kan zich in de Cevennen lekker uitleven met vele kilometers prachtig fietsparcours. Het gebied lijkt gemaakt voor de fietser: veel kleine weggetjes zodat de mogelijkheden voor fijne tochten erg gevarieerd zijn en u nooit dezelfde route hoeft te rijden. Bovendien zijn de wegen hier redelijk autoluw, ook in het hoogseizoen.

Fietsen in de bergen

De hoogste bergen in de Cevennen zijn Mont Lozère en Mont Aigoual (1702 m en 1567 m), die deel uitmaken van het Centraal Massief.
Mont Bouquet is met zijn 630 meter een flinke kuitenbijter met één van de zwaarste klimmen (> 5km, tussen 16% en 26%). Een aanrader voor wielrenners die trots op zichzelf willen zijn; u wordt beloond met een prachtig uitzicht, bij helder weer zelfs tot aan de Middellandse Zee.

In de wielsporen van renner Tim Krabbé; Mont Aigoual op de fiets

De Cevennen kennen hun eigen Mont-Ventoux; de Mont-Aigoual. De beklimming van deze berg in de Cevennen vormt het decor in de autobiografische roman De Renner van Tim Krabbé (zijn boek De Renner staat hier in de bibliotheek).
Goede fietsbenen, een geschikte fiets en een goede conditie zijn noodzakelijk. De beklimmingen laten een grote variatie zien tussen mooie lopers en echte muren.

Fietsen door de Lozère, de Ardèche en de Gard

Le Miracle ligt op het snijpunt van drie gebieden met een heel verschillend karakter en landschap. Daarom is dit een goede uitvalsbasis voor prachtige fietstochten door het gevarieerde Zuid-Franse landschap.
De fietser vindt in de Lozère hoogvlaktes (Causses) en uitgestrekte dalen. Op de hoogvlaktes is weliswaar wat vlakker parcours te vinden maar er waait vaak een venijnige wind, wat fietsen pittig maakt.
De Ardèche ligt hier “om de hoek” waardoor een fietstocht door dit mooie gebied heel goed te doen is.
In de Gard vindt de fietser een meer glooiend landschap begroeid met garrigue. Door de lage begroeiing is schaduw hier in de zomer een schaars goed.

Mountainbiken en VTT

Er zijn volop mountainbikeroutes (VTT-paden) te vinden in deze omgeving; u stapt simpelweg hier voor de deur de op de fiets en vele bospaden strekken zich voor u uit.

Fietsen van Nederland naar Zuid-Frankrijk

Fietsers die een uitdaging aan willen gaan kunnen vanuit Nederland of België naar Zuid-Frankrijk en uiteindelijk naar Barcelona fietsen. Vanaf Eindhoven en Leuven loopt deze route voor meer dan 600 kilometer over autovrije paden door de natuur.
De route neemt u na Cluny mee door de heuvels en de bergen van het Centraal Massief en via Le Puy naar de warmere dalen van de Ardèche en de Languedoc. De route komt praktisch voor onze voordeur langs.

Alles aanwezig om mooie fietsroutes in de Cevennen te plannen

Er is bij Le Miracle een map met meer dan 15 beschreven fietsroutes. Ook zijn er stafkaarten aanwezig waarmee u uw eigen fietstochten door dit deel van Frankrijk kunt samenstellen.

Kent u dat ? Tijdens een fietstocht telkens gehannes met kaarten die kapot wapperen in de wind?
Daarvoor biedt onze Digitale Informatiegids de oplossing; we hebben er veel fietstochten in opgenomen als GPX-bestand. U kunt ze downloaden en volgen met de smartphone. Verdwalen uitgesloten.

 

 

Digitale Infogids Le Miracle Cevennen

DIGI Infogids

De Digitale Informatiegids kan met een druk op de knop als een app op uw smartphone of tablet worden gezet. Met handige zoekfunctie !

3093 Route des Brousses

30410 Molières-sur-Cèze

info@le-miracle.eu

 

Voor iedere reservering bij Le Miracle doneren we 10 euro aan het Liliane Fonds.

Waarom ? Lees hier meer.

Logo Liliane Fonds