Selecteer een pagina

Veelgestelde vragen – FAQ’s

Het antwoord op uw vraag niet gevonden ? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Wij reageren snel.

 

Waarom zijn we pas welkom vanaf 16u?

De appartementen moeten superschoon en netjes zijn bij aankomst, dat zijn wij onze gasten verplicht. Wij poetsen dus grondig en we zijn daar tot ruim ná 15.00 uur druk mee bezig. We hebben dan helaas geen tijd om u te woord te staan of welkom te heten; er is geen toilet of kleedruimte beschikbaar, noch kunt u uw bagage ergens stallen of levensmiddelen koel opbergen.

Na het poetsen willen we onszelf graag even kunnen opfrissen om u vanaf 16.00 uur ontspannen welkom te kunnen heten.

Bent u (te) vroeg ? Zoek dan even een terras op (bijv. in Saint-Ambroix) of doe alvast uw boodschappen.

Waarom moeten we op de dag van vertrek uiterlijk om 10u uit het appartement vertrekken?

We vinden het belangrijk om alle appartementen schoon en netjes aan te bieden bij aankomst van de gasten en wij poetsen niet met de Franse slag. Daarom beginnen we graag om 10.00 uur zodat bij aankomst van de nieuwe gasten alles weer spic & span is.

Wilt u graag wat later vertrekken ? Overleg dan even vooraf met ons, wij kijken graag voor u of dit mogelijk is.

Mag onze hond meekomen?

In principe zijn honden (en andere huisdieren) niet toegelaten (uitgezonderd blindengeleidehonden en andere hulphonden). Uitzonderingen hierop alleen en uitsluitend ná voorafgaand overleg.

Even wat uitleg hierover
Op het terrein wonen en leven meerdere mensen; er spelen kinderen en er lopen kippen vrij rond. Bovendien leeft er wild op het terrein. Dat is meer dan sommige honden kunnen handelen.

We vinden het belangrijk onze gasten een schoon en fris vakantieverblijf aan te kunnen bieden, vrij van dierenharen etc. Dit i.v.m. mogelijke allergieën van andere gasten. Daarom maken we extra grondig schoon na het bezoek van een hond.

Wij zijn hondenliefhebbers en hebben zelf ook een hond (Lagotto Romagnolo). Dit is een hypoallergeen en niet-verharend hondenras. Onze hond is uiterst vriendelijk naar mensen, andere honden en kippen. 

Als we na voorafgaand overleg honden toelaten is dat onze deze uitdrukkelijke voorwaarden

 • I.v.m. de extra schoonmaakwerkzaamheden brengen we € 15,- per dier/week in rekening.
 • De hond moet onder uw appèl staan of aangelijnd gehouden worden op het terrein.
 • Binnenshuis mag een hond niet op de bedden of banken komen.
 • Het is belangrijk dat de hond vriendelijk is naar andere mensen, kinderen en andere dieren.
 • De hond mag geen overlast geven aan andere gasten (zoals veel blaffen).
 • Van de eigenaar verwachten we dat deze evt. uitwerpselen op het terrein opruimt.

Als u zich – na voorafgaand overleg – in bovenstaande kunt vinden is uw hond van harte welkom.

Kan er gewandeld en gefiets worden in de omgeving?

De omgeving biedt volop wandel- en fietsmogelijkheden.
In de directe omgeving zijn mooie wandeltochten te maken (van eenvoudig tot pittig, waarvan ook een aantal geschikt voor kleinere kinderen). Voor onze gasten is een map met meer dan 120 beschreven wandelingen en stafkaarten aanwezig. Bovendien hebben we veel GPX-bestanden (voor wandelingen en fietstochten) die u kunt downloaden uit de Digitale Infogids die u vooraf ontvangt.

De sportieve fietser kan zijn hart ophalen in de Cevennen (fietsbenen, geschikte fiets en conditie noodzakelijk). Een beklimming van Mont Lozère is een uitdaging, en ook de moutainbiker (VTT) kan zich uitleven. Bedenk dat vlakke stukken een zeldzaamheid zijn en dat een fiets met weinig/geen versnellingen ongeschikt is. Er zijn overigens fietsen te huur in Saint-Ambroix (8 km).

De Cevennen kennen bovendien hun eigen Mont-Ventoux; de Mont-Aigoual. De beklimming van deze berg in de Cevennen vormt het decor in de autobiografische roman De Renner van Tim Krabbé.

U vindt volop informatie over wandelen en fietsen in de digitale infogids (die u vooraf ontvangt) en in onze gastenkast.

Hoe is het weer in dit deel van Frankrijk, in de Cevennen?

Gemiddeld kennen we in de Cevennen meer dan 300 dagen zon per jaar. De dagen met neerslag vallen verspreid over het jaar, zodat de natuur weer bij kan tanken en de kans op een hele week slecht weer klein is.

In april en mei is de temperatuur overdag vaak erg lekker, de zon kan al flink schijnen en er kan een buitje vallen. Rond de 30 graden in april is geen uitzondering maar ook geen zekerheid.
In juni, juli en augustus is het hier echt zomer; warm en zonnig. De spaarzame bui die valt beperkt zich meestal tot maximaal een paar uur en na de regen volgt vrijwel direct weer zon. Als u wat hoger de bergen in gaat (bijv. Mont Lozère) kan het daar zomaar 10 graden koeler zijn.
In september en oktober is het heerlijk nazomer weer. De zon is nog ruim aanwezig, maar de kans op een najaarsbui is de laatste weken van oktober wel groter.

U vindt volop informatie over dit onderwerp en een weer-app in de digitale infogids (die u vooraf ontvangt).

.

Is Le Miracle ook geschikt voor een vakantie met kinderen?

Kinderen zijn van harte welkom bij Le Miracle.

Omdat we in de schoolvakanties vooral door Nederlandse en Vlaamse gezinnen worden bezocht zijn er meestal Nederlandssprekende kinderen aanwezig. Zo is een vriendje gauw gevonden !

Er zijn vele leuke uitstapjes in de omgeving voor kinderen van klein tot groot.

U vindt volop informatie over dit onderwerp in de digitale infogids (die u vooraf ontvangt) en in onze gastenkast.

Is Le Miracle ook geschikt voor mensen in een rolstoel?

 

Bij de verbouwing van Le Miracle is het huis geschikt gemaakt voor rolstoelgebruikers.

Het huis is rolstoel toe- en doorgankelijk (behalve een slaapkamer met twee traptreden  waarvoor een oprijdplaat beschikbaar is). Het huis is drempelvrij en alle deuropeningen zijn 90 cm breed.

De twee terrassen zijn drempelvrij vanuit het huis bereikbaar, en ook de gemeenschappelijke tuin is bereikbaar per rolstoel. Het zwembad is bereikbaar via een breed enigszins aflopend onverhard pad, dit is wat hobbelig.

De badkamer is ruim van opzet. De ruime inloopdouche is voorzien van een (vaste) zitbank. Het toilet is voorzien van armleuningen aan weerszijden, het toilet is niet verhoogd. De wastafel is onderrijdbaar met de rolstoel. Gasten met een mobiliteitsbeperking kunnen de auto bij het appartement parkeren.

Niet aangepast: het 2e toilet is niet toegankelijk per rolstoel en ook de keuken heeft geen aanpassingen. De rest van het terrein is geaccidenteerd en moeilijk/niet toegankelijk per rolstoel.

Bij Franse apotheken zijn veel hulpmiddelen te huur. In overleg kunnen wij het e.e.a. voor u regelen.

Wij vinden het belangrijk dat gasten met een rolstoel niet voor (onplezierige) verrassingen komen staan. Daarom hebben wij altijd graag even vooraf contact om e.e.a. goed af te stemmen.

We hebben voor mensen met een beperkte mobiliteit ook een overzichtje van geschikte uitstapjes. U vindt informatie over dit onderwerp in de digitale infogids (die u vooraf ontvangt).

 

Waarom moet er vooraf een borgsom worden betaald?

Nooit leuk, maar het kan gebeuren: tijdens uw verblijf gaat er iets kapot of raakt beschadigd. We brengen in dat geval de kosten voor reparatie of vervanging in mindering op de borgsom. Overigens beschouwen we het kapot vallen van een enkel glas als “bedrijfsrisico” en we brengen hiervoor niets in rekening.

U kunt evt. schade verhalen op uw wettelijke aansprakelijkheids- of reisverzekering.

U ontvangt de borgsom retour binnen een week na vertrek, evt. verminderd met kosten van schade .

U vindt volop informatie over dit onderwerp in de digitale infogids (die u vooraf ontvangt) en in de huurovereenkomst die u ontvangt bij reservering.

Waarom moeten we bij reservering een aanbetaling doen?

Bij reservering vragen we een aanbetaling van 40% van de huursom. De gereserveerde periode wordt dan in de verhuurkalender voor u geblokkeerd; het appartement kan niet meer door anderen gereserveerd worden. Met uw aanbetaling is dat gegarandeerd.

Serveert Le Miracle ook maaltijden?

Le Miracle is geen table of chambre d‘hôtes; we serveren dus geen maaltijden.

Wél kunnen we dagelijks zorgen voor vers brood bij uw voordeur en de kippen stellen hun eieren ter beschikking. Zo is een lekker ontbijtje een koud kunstje.

Alle appartementen zijn voorzien van goed uitgeruste keukens. En als u geen zin heeft om te koken is er altijd een leuk restaurant in de omgeving te vinden, van een eenvoudige pizza tot culinair. Een afhaalpizza is ook nabij te verkrijgen.

U vindt volop informatie over restaurants in de digitale infogids (die u vooraf ontvangt) en in onze gastenkast.

Waar kunnen we boodschappen doen?

Er is een bakker op 4 km. Maar handiger is het uw brood gewoon bij ons te bestellen, u vindt het dan ’s morgens vers voor uw deur.

Supermarkten vindt u in Saint-Ambroix (8 km, o.a. Carrefour, Intermarché, Lidl) en Bessèges (8 km, Carrefour). Hier kunt u alles krijgen wat u nodig heeft. In de meeste supermarkten zijn ook biologische-en dieetproducten verkrijgbaar.

Biologische producten vindt u ook in Saint-Ambroix (8 km) in de biologische winkel en op de markt. Bij de biologische boerderij La Noria (6 km) kunt u op zaterdag bovendien krakend verse groenten kopen. Zij staan ook op dinsdagochtend op de markt in Saint-Ambroix. Op vrijdagochtend is daar nog een (kleine) biologische markt.

U vindt volop informatie over winkels in de digitale infogids (die u vooraf ontvangt).

Waar kun je zwemmen in natuurwater?

Er zijn hele fijne zwemplekken in de omgeving in heldere riviertjes en meertjes. In sommige rivieren kan van rotsen gedoken worden of gespetterd worden onder een waterval.

Sommige plekken zijn alleen bekend bij de lokale bevolking en daardoor ook in het hoogseizoen doorgaans rustig.

U vindt volop informatie over dit onderwerp in de digitale infogids (die u vooraf ontvangt) en in onze gastenkast.

Zijn er andere kinderen bij Le Miracle?

Omdat we in de schoolvakanties vooral door Nederlandse en Vlaamse gezinnen worden bezocht zijn er meestal Nederlandssprekende kinderen aanwezig. Zo is een vriendje gauw gevonden !

Is er bij jullie voldoende rust en privacy ?

Er zijn in de mas in totaal 7 appartementen. Toch hebben alle appartementen voldoende privacy. Ze hebben allemaal een privé terras, en Le Miracle zelfs twee.
We vinden het belangrijk dat alle mensen hier kunnen genieten van de rust op dit kleinschalige domein, de gasten die ons opzoeken waarderen en respecteren dat.

Aan het zwembad kunt u andere bewoners en gasten treffen. En als u meer behoefte heeft aan rust kunt u zich terugtrekken in uw eigen tuin of op uw terras. De gemeenschapelijke tuin is doorgaans een heerlijk rustige plek om te luieren of een boek te lezen in de schaduw van de boom.

Aan u de keuze, lekker privé of juist zin in contact.

Waar melden we ons bij aankomst?

Wij wonen ook op het terrein en zijn dus aanwezig om u te verwelkomen bij aankomst. Daarna kunt u zich op uw gemak installeren. Voor vragen kunt u altijd een beroep op ons doen. U vindt onze contactgegevens in de digitale infogids (die u vooraf ontvangt).

Is er televisie aanwezig?

Nee.

Maar er is een DVD-speler (met TV-monitor) aanwezig op aanvraag. U vindt een selectie DVD’s in de gastenkast (ook voor kinderen). 
U kunt op uw laptop met de gratis WiFi uiteraard gebruik maken van streamingdiensten zoals Netflix of uw favoriete programma volgen via een VPN-dienst. 

Waar kunnen we tijdens ons verblijf terecht met vragen?

Omdat wij ook op het terrein wonen kunt u altijd bij ons terecht met vragen. Ook kunt u ons telefonisch bereiken als dat nodig mocht zijn. Onze contactgegevens ontvangt u vooraf van ons per mail en staan in de digitale infogids.

Wij helpen u graag.

Een dagje naar de kust, is dat te doen?

Een dagje zee en strand is heerlijk en mits goed voorbereid en gepland zeker te doen.

 • Carnon Plage (bij Montpellier): 120 km
 • Plage de l’Espiguette (bij Le Grau-du-Roi) 120 km
 • Palavas-les-Flots (bij Montpellier), 125 km
 • La Grande-Motte, 110 km

Enkele tips:

 • Vertrek op tijd.
 • Houd rekening met verkeersdrukte en oponthoud bij Alès en Nîmes.
 • In het hoogseizoen kan het druk zijn (onderweg en aan de kust). Zeker in augustus want dan hebben de Fransen ook vakantie en zoeken ook graag de kust op.
 • Onze favoriete tijd is het voor- of naseizoen en dan met name september en oktober. De kust is dan weer rustig en het water lekker op temperatuur.

U vindt volop informatie over dit onderwerp in de digitale infogids (die u vooraf ontvangt) en in onze gastenkast.

Zijn er goede medische voorzieningen in de omgeving?

 

De gezondheidszorg in Frankrijk staat op een hoog peil. In de omgeving van Le Miracle zijn voldoende huisartsen, tandartsen, apotheken en ziekenhuizen te vinden.

U betaalt de kosten ter plaatse en krijgt dan een zg. feuille de soins. Hiermee kunt u de kosten weer declareren bij uw zorgverzekeraar.
In Frankrijk is men kwistig met het voorschrijven van medicijnen, ook voor zaken waarvoor men in Nederland geen medicijnen zou voorschrijven zoals een verkoudheid of een griepje. Hier zult u echter al gauw antibiotica krijgen. Houd er ook rekening mee dat er (nog steeds) maar weinig artsen engels spreken.

U vindt volop informatie over dit onderwerp in de digitale infogids (die u vooraf ontvangt).

Lavendel bij Le Miracle
Vinder op vlinderstruik
Water bij Le Miracle
Zitje bij Le Miracle, vakantiehuizen in Zuid-Frankrijk

Les Brousses

30410 Molières-sur-Cèze

info@le-miracle.eu

 

Voor iedere reservering bij Le Miracle doneren we 10 euro aan het Liliane Fonds.

Waarom ? Lees hier meer.

Logo Liliane Fonds