Corona en Le Miracle

In 2020 werden we voor het eerst geconfronteerd met de gevolgen van de Corona-pandemie. Gelukkig kunnen wij én onze gasten terugkijken op fijne, gezonde en ontspannen vakantieweken bij Le Miracle in 2020.
Hier kunt u lezen hoe wij omgaan met reserveringen in 2021.

Corona

Reizen naar Frankrijk

Update 17-6-2021

Er is een reisadvies per land op basis van een kleurcode, te zien op Wijsopreis.nl. Frankrijk is – net als veel landen in Europa – nog oranje.

De cijfers gaan in Frankrijk heel snel de goede kant op, de R-waarde is gedaald naar 0,58. Er is in geen enkel department nog zorgwekkende dynamiek.

Frankrijk

 • Sinds 9 juni hebben gevaccineerde Europeanen geen negatieve PCR-test meer nodig om Frankrijk binnen te komen.
 • Vanaf 17 juni is het dragen van mondmaskers alleen nog maar verplicht in gesloten ruimtes.
 • Er geldt geldt in Frankrijk tot 20 juni een avondklok vanaf 23.00 uur, daarna is de avondklok geheel vervallen.
 • Er zal vanaf 1 juli een gezondheidspas worden geïntroduceerd in de EU landen, waarmee mensen kunnen aantonen dat zij gevaccineerd zijn, een negatieve PCR-testuitslag hebben of Corona hebben doorgemaakt en zo immuniteit hebben opgebouwd.

Nederland

De Nederlandse overheid verplicht vanaf 1 juni een negatieve PCR-test van reizigers die terugreizen uit Frankrijk. Voor uw terugreis kunt u in het nabijgelegen Saint Ambroix een PCR-test laten uitvoeren, kosten € 0,00. Alle benodigde gegevens hiervoor vinden onze gasten in hun digitale Info-gids.

Reserveren bij Le Miracle

Bij Le Miracle kunt u zonder risico reserveren in Corona-tijden.

We houden de gebruikelijke betalingsvoorwaarden aan, we houden immers uw plekje voor u vrij.
Als uw vakantie bij Le Miracle onverhoopt niet door kan gaan door Corona-reisbeperkingen (zie bij voorwaarden), zijn er twee opties:

 1. De reservering wordt verplaatst (omboeking). Uw betaling(en) worden omgezet in een voucher. Deze voucher kan tot 31 december 2022 worden ingezet voor een nieuwe reservering/omboeking bij Le Miracle. Een omboeking kan resulteren in een meer- of minderprijs welke zal worden verrekend.
  Een voucher is ook overdraagbaar.
 2. De reservering wordt geannuleerd en u ontvangt uw betalingen van ons terug.

Voorwaarden

Reserveringen die vallen tussen 1-1-2021 en 31-12-2021 kunnen kosteloos worden omgeboekt of geannuleerd als er maximaal 2 dagen* voor datum aankomst het volgende van toepassing is

 • Op de dag van aankomst Frankrijk voor inwoners van het land waar u woont niet mag worden ingereisd voor vakantiedoeleinden (negatief reisadvies, code oranje, code rood).
 • Op de dag van aankomst geldt dat het land waar u woont niet mag worden verlaten voor vakantiedoeleinden.
 • Op de dag van aankomst een transitland niet mag worden doorkruist voor vakantiedoeleinden en een alternatieve reisroute redelijkerwijs niet gevraagd kan worden.

* Omdat de overheidsmaatregelen inz. Corona elkaar in snel tempo kunnen opvolgen kan pas kort voor uw aankomst bepaald worden of de vakantie kan doorgaan. We hanteren daarom de maximale annulatietermijn van 2 dagen voor aankomst of zoveel eerder als mogelijk.

Uitgangspunt vormen de reisadviezen zoals weergegeven op de hieronder aangeven websites:

Nederland

https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/frankrijk/reizen/reisadvies

Belgie

https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/frankrijk

Uitsluitingen

 • Wanneer geen van bovenstaande voorwaarden van toepassing is,
 • als u wilt annuleren om andere redenen dan hierboven genoemd,
 • als u eerder eerder dan 2 dagen voor de datum aankomst wilt annuleren,

gelden de annuleringsbepalingen uit onze Algemene Voorwaarden.
We adviseren onze gasten om altijd een annuleringsverzekering af te sluiten.

Heeft u vragen ? Neem dan contact met ons op.

Op vakantie naar een gebied met

kleurcode oranje en verzekeringen

 

De ziektekostenverzekering

Noodzakelijke medische zorg wordt uit de basiszorgverzekering vergoedt, ook wanneer u op vakantie bent in een gebied met kleurcode oranje en ook als dit Corona-gerelateerde zorg betreft.

Zorgverzekeraars Nederland: “De basisverzekering die in Nederland is afgesloten is wereldwijd dekkend. Het maakt voor uw verzekeraar niet uit in welk land u gebruikmaakt van de zorg. In het basispakket zitten ook acute zorg en ziekenhuisopnames. Dus als u door het coronavirus acuut opgenomen moet worden, is dat gedekt.”

 

De reisverzekering

Als u op vakantie gaat naar een gebied met kleurcode oranje dekken reisverzekeringen corona-gerelateerde schade en kosten (zoals extra reis- en verblijfkosten of extra medische kosten) doorgaans niet. Ook een annulering van uw vakantie vanwege een negatief reisadvies dekken de meeste reisverzekeringen niet. Le Miracle doet wat reisverzekeringen nalaten; u kunt bij ons bij een negatief reisadvies kosteloos omboeken of annuleren.  

Doorgaans bent u via uw reisverzekering wel verzekerd voor alle schade die niet gerelateerd is aan corona. Check uw reisverzekeringspolis hoe de dekking is geregeld.

Onze maatregelen

Onze schoonmaak werkwijze is conform de eisen die de Franse regelgeving stelt aan verhuurbedrijven en we passen deze aan waar nuttig en nodig.
De 1,5 meter samenleving is hier geen probleem doordat de appartementen zich op voldoende afstand van elkaar bevinden. (NB: in Frankrijk is de geadviseerde afstand overigens 1 meter)

Schoonmaak

We zijn gewoon de appartementen voor aankomst van de gasten grondig schoon te maken.

We besteden nu nóg meer aandacht aan de schoonmaak, zoals het reinigen van contactpunten en oppervlakken. Denk aan deurklinken, kranen, lichtschakelaars, afstandsbedieningen etc.
Er staan bij alle kranen en wasgelegenheden pompjes met handzeep en met vloeistof om de handen te desinfecteren.

Linnengoed

Alle linnengoed wordt gewassen op 60°C en op hoge temperatuur gestreken.
Bekleding (bijv. van stoelkussens) wordt verschoond, niet afneembare bekleding wordt gestoomd.
U krijgt extra keukenlinnen én in alle appartementen is een wasmachine (met wasmiddel) aanwezig zodat u vaker kunt verschonen.
Matras- en kussenbeschermers worden bij iedere change-over gewisseld.

Zwembad

Het zwembad biedt ruim voldoende plaats voor de gewenste en nodige sociale en fysieke afstand.
Zwemmen geeft geen risico op besmetting.
We vragen onze gasten aan het zwembad de afstandsregels te respecteren en altijd bij gebruik van het zwembadmeubilair een badlaken te gebruiken.
Het zwembadmeubilair is verdeeld (en gemarkeerd) per appartement. We verzoeken gasten uitsluitend van het aan hen toegewezen zwembadmeubilair gebruik te maken.

Ontvangst en contact

We zullen u bij aankomst hartelijk welkom heten én daarbij uiteraard de richtlijnen voor gepaste afstand in acht nemen.

Corona

30410 Molières-sur-Cèze

Les Brousses

info@le-miracle.eu

 

Voor iedere reservering bij Le Miracle doneren we 10 euro aan het Liliane Fonds.

Waarom ? Lees hier meer.

Logo Liliane Fonds